GÜNAH KEÇİSİ SPOR SALONLARI

GÜNAH KEÇİSİ SPOR SALONLARI

Şimdi eğri oturup doğru konuşalım dostlar.Biz bu işin altından kalkamadık. Yok yok Covid-19 salgın döneminden bahsetmiyorum spor sektörü olarak birlik olmayı, beraberce, el ele iş yapmayı başaramadık, başaramıyoruz, başaracak gibi de değiliz…


Gelelim Covid-19 döneminin ilk gününden beri günah keçisi ilan edilen spor salonlarına. Evet haklılar ilk başta bilemedik hiçbirimiz ‘’maske ile spor yapılmaz insanların kalplerine zarar veririz, sporda solunum yolları daha açık olduğu için bulaş riski daha fazla’’ dedik. Ve ilk karantina döneminde hepimiz tamamdık spor salonlarının kapatılmasına. Peki ya sonra ne oldu? İkinci karantinada spor salonlarını kapatmadılar ama şu anda üçüncü karantinada neden spor salonlarını tekrar kapattılar.


Aslında çok basit, evet spor yaparken solunum yolları oldukça açık ve bulaş daha fazla olduğu için spor salonlarını kapattılar. Bunu yaparken hiçbir açıklama yapılmadı tabii ki ben sadece fikir yürütüyorum. Koskoca ‘’BİLİM KURULU’’ bunu böyle düşünmüştür diye. Gerçi belki de şöyle konuşulmuştur; ''virüs en çok okullardan ve toplu taşımadan yayılıyor. O zaman spor salonlarını kapatalım.’’ Kim bilir belki de haklılar!


Devletimin verdiği kararlara asla saygısızlık yapmam ama bağlı olduğumuz federasyona, bağlı olduğumuz bakanlığa ve federasyon başkanımıza sormak istediğim bazı şeyler var.


-Bu süreçte bizi neden sahipsiz bıraktınız?

-Neden özel egzersiz stüdyoları ile m2 olarak daha büyük olan fitness salonlarının bir tutulmasına müsaade ettiniz?

-Neden sosyal mesafenin en iyi uygulanabileceği yer olan özel egzersiz stüdyolarının kapatılmasına izin verdiniz?

-Neden federasyonunuzun eğitimlerinde görev alan bireyler maske ve mesafe kurallarına uymadan eğitim düzenlerken ses çıkarmadınız?

-Neden bakanlığınıza bağlı 2 çeşit salon olmasına rağmen hepsini bir tuttunuz?

- Neden restoranlar bile gel-al ve paket servis yaparken %100 kapalı olan bakanlığınızın çatısı altında ekmek kazanmaya çalışan insanların hakkını savunamadınız ve bize ayrı bir ödenek ya da yardım çıkarttırmadınız? 


Şu an insanların en çok ihtiyacı olan şey bağışıklık sistemlerini güçlendirmek ve tüm bilim dünyası pandeminin ilk başından beri spor yapmanın ve sağlıklı beslenmenin bağışıklık sistemini doğrudan olumlu etkilediğini söylüyor.


Biz pes etmiyoruz park bahçe ya da online bir şekilde egzersizlere devam ediyoruz, ettiriyoruz.


Umarız sesimizi duyarsınız. Bu sektörden ekmek yiyenlerin istediği birkaç şey var; Pırlantanın %0 vergisi varken spora %18 vergi ödememek, sporun artık koruyucu sağlık statüsüne alınması, federasyon ve bakanlığımızın sedanter bireylere hizmet eden bizleri kimsesiz bırakmaması. Biz bu işe gönül verdik öyle  ya da böyle sedanter bireyler için hizmet etmeye, Türk milletine fayda sağlamaya devam edeceğiz...


Aklınıza mukayyet olun meşlektaşlarım daha yapacak çok işimiz, sporu sevdireceğimiz çok insan var.

Öperim gözlerinizden.


Selenay Atabaş Güven

DÜNYA ÇOK HIZLI, NEDEN KİLO VERMENİZ YAVAŞ OLSUN Kİ!

Önceki Blog

DÜNYA ÇOK HIZLI, NEDEN KİLO VERMENİZ YAVAŞ OLSUN Kİ!

Benzer Konular