Pilates nedir?

Pilates nedir?

Pilates, Joseph Pilates tarafından kasları güçlendirmek, esnekliği arttırmak ve vücudun genel sağlığını iyileştirmek amacıyla geliştirilmiş bir egzersiz sistemidir. Egzersizler minder üzerinde ya da özel olarak dizayn edilmiş aletler ile yapılır.

Pilates vücudunuzda bulunan global kaslar yerine dip kasları  çalıştıran bir egzersiz sistemidir.

Dip kas ne demektir? Omurganıza ve eklemlerinize en yakın kaslardır.

Reformer Pilates Nedir?

Özel dizayn edilmiş bir alet eşliğinde yapılan pilates egzersizlerine denir. Mat pilates çıkışlıdır. Mat pilates egzersizleri ile bütünlük halinde uygulanır.

Fizik tedavi merkezlerinde sakatlıkları önlemek veya gidermek için kullanılırken bu merkezlerden  çıkarak,  sıkılaşmak, zayıflamak, estetik bir vücuda sahip olmak ya da daha esnek kaslara sahip olmak amaçlı spor salonlarına geçiş yapan reformer pilates ekipmanında bir bireye egzersiz yaptırabilmek için eğitmenin çok iyi düzeyde anatomi bilgisine sahip olması gereklidir. Bu yüzden The Trainer House’ da Spor Bilimleri Fakültesinin ilgili bölümlerinden mezun ve gerekli eğitimlerden geçmiş antrenörler ile çalışmaktadır.

Kimler pilates yapabilir?

Pilatesi 7′ den 70′ e beden ve ruh sağlığı yerinde olan herkes tarafından eğitimli, akademisyen antrenörler eşliğinde herkes yapabilir.

Kimler kesinlikle pilates yapmalıdır?

Pilates ne kadar sürede sonuç verir?

Pilates zayıflatır mı?

Neden Sporcu Koçu ile Çalışmalısınız?

Önceki Blog

Neden Sporcu Koçu ile Çalışmalısınız?
Çocuğunuz Neden Pilates Yapmalı?

Sonraki Blog

Çocuğunuz Neden Pilates Yapmalı?

Benzer Konular