DÜNYA ÇOK HIZLI, NEDEN KİLO VERMENİZ YAVAŞ OLSUN Kİ!

DÜNYA ÇOK HIZLI, NEDEN KİLO VERMENİZ YAVAŞ OLSUN Kİ!

Hızlı arabalar, hızlı trenler, hızlı uçaklar, hızlı televizyonlar, hızlı bilgisayarlar, hızlı bir dünyada yaşıyoruz; Süper hızlı yiyor, hızlı içiyor, hızlı konuşuyoruz. Nasıl olduğunu anlamıyoruz ama zaman çok hızlı geçiyor. Hızlı tüketiyor ve hızlı tükeniyoruz! Ve en önemlisi hiçbir şeye zamanımız yok. Şu anda teknolojinin ve dünyanın her geçen gün giderek hızlandığının da hepimiz farkındayız. Evet bu biraz korkutucu! Eskiden internet üzerinden sohbet etmenin ne kadar inanılmaz olduğunu, bilgisayarın diğer ucunda gerçekten bir insanla mı konuşuyorumu diye sorguluyorduk. Şimdi bilgisayar istediğimiz şeyi saniyeler içerisinde yapmazsa “ lanet olası makine” diye küfür ediyoruz. 

Her şey ile ilgili süper hızlı sonuçlar beklediğimiz gibi kilo vermek ya da kilo almak ile  iligili de süper hızlı sonuçlar bekliyoruz. Kim beş kilo vermek için iki ay bekler ki, “peh çok saçma.” Neden kas yapmak için belki bir sene aralıksız düzgün bir beslenme ve disiplinli bir antrenman uygulamalıyız ki? “ Saçmalık!” 

Muhtemelen hepiniz şu anda biraz heyecanlandınız. Bazılarınız ne saçmaladığımızı merak ediyorsunuz. Belki bazılarınızda muhteşem bir kilo verme taktiği geliyor diye bekliyorsunuz. Belki de birçoğunuz şimdi içerisinden “Bir hafta detoks yaparım ve beş kiloyu veririm ya da adını bile söyleyemediğim steroidler kullanırım ve bir ayda on kilo kas alırım.” Diyor. 

Elbette bir detoks programı uygulayıp beş kilo verebilirsiniz. Belki dönem dönem bunu yapmak sağlıklı bile olabilir. Hormonal bir yetersizliğiniz varsa dışarıdan testesteron takviyesi de alabilir ve kas yapım aşamanızı DOKTOR kontrolünde hızlandırabilirsiniz. 

Peki bunda yanlış olan ne? Sene içerisinde bir ya da iki defa detoks programı uygulamak tüm iç organlarınızı dinlendirir fakat hızlı dünyaya ayak uydurmak için “hem yerim, hem detoks yaparım” derseniz, tüm hormon dengenizi alt üst etmiş olursunuz. Bir arkadaşınızın detoks ile verdiği kilolara özenmek olabilecek en kötü senaryodur. Yapmayın! 

Lütfen unutmayın! Daha sağlıklı ve fit görünmeniz için DİSİPLİN en önemli kuraldır. Kendinizi kimse ile kıyaslamayın. Ayşe bir hafta detoks yapmış ve 5 kilo vermiş olabilir fakat bu sağlıklı olduğunu anlamına gelmez. Kendinize zaman tanıyın, yargılamayın, düzenli spor yapın ve sağlıklı beslenme için yardım alın.

Evet biliyoruz dünya çok hızlı ve senin hayatının randevusuna sadece bir haftan var. Ama unutma önemli randevundan sonra da hayat devam edecek. Görümcenin düğününde herkesten zayıf olabilirsin fakat ilk bayram yemeğinde tüm kilolarını geri alıp eltilerinden daha kilolu olmak istemeyeceğini hepimiz biliyoruz. Biraz sabır ve disiplin her şeyi çözmeye yetecek 

Dünya hızlı evet ve siz ona ayak uydurmak istiyorsunuz sizi o kadar iyi anlıyoruz ki; ama mutlaka bir profesyonelden yardım almalısınız. Şakası olan ya da geri dönüş sağlayabileceğiniz oyunlar değil bu detoks ya da steroid oyunları… BOL SPORLU VE SAĞLIKLI BİR ÖMÜR GEÇİRMENİZ DİLEĞİYLE…


Selenay Atabaş Güven


Beslenme Koçluğu

Önceki Blog

Beslenme Koçluğu
GÜNAH KEÇİSİ SPOR SALONLARI

Sonraki Blog

GÜNAH KEÇİSİ SPOR SALONLARI

Benzer Konular